Zzp-docent

16-11-2018 | Blog, ZZP
Zzp-docent

Daar waar scholen in verband met de wet DBA een aantal jaren geleden nog huiverig waren voor het werken met zzp-docenten, zien we dat scholen steeds vaker kiezen voor een zzp-docent. En terecht, want zzp'ers brengen veel voordelen met zich mee.

Inspiratie

Een zzp-docent ziet veel verschillende scholen. Zo doet een zzp-docent veel inspiratie op, die hij meeneemt naar alle volgende scholen waar hij aan het werk gaat. Hierdoor kan hij andere docenten weer inspireren. Ook stelt een zzp-docent vragen die de vaste medewerkers weer aan het denken zetten: 'Waarom doen jullie dit op deze manier?'.

Prestatiedrang

Verder zijn zzp-ers flexibel. Korte klussen, langdurige klussen, er zijn vaak zzp-ers voor te vinden. Daarbij presteren ze over het algemeen goed. Wanneer een zzp-docent (structureel) niet goed presteert, zal een school een volgende keer waarschijnlijk voor een andere zzp'er kiezen. Daar staat tegenover dat als jij als zzp'er goed werk laat zien, de kans groot is dat je wordt teruggevraagd.

Continuïteit

Een school met enkel zzp-docenten ziet niemand zitten. Een vast team, dat zorgdraagt voor de dagelijkse gang van zaken blijft de ideale situatie. De angst dat een heel team vervangen zal worden door zzp'ers zwakt daardoor (terecht) af. Een zzp'er tijdelijk als vervanger in de organisatie, zodat het onderwijs continuïteit ervaart, lijkt daarmee meer gemeengoed te worden.

Is jouw school op zoek naar een zzp-docent? Lees hier meer informatie over onze werkwijze en registreer je om eens contact te leggen met een zzp-docent.

Ben jij zzp-docent en wil jij graag gevonden worden door scholen? Lees hier meer informatie over onze werkwijze en registreer je gratis, zodat scholen jou kunnen vinden.

Deel artikel

Zzp-docent

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Volg ons ook op social media.