Zzp-docent rukt op. Meer vrijheid, minder werkdruk (RTLZ)

05 February 2019 | Nieuws | ZZP

Met de toename van zzp’ers neemt ook het aantal platformen waarop docenten te vinden zijn toe. Scholen willen juist inzicht in deze versnipperde markt. Een compleet aanbod van beschikbare zzp-docenten, docenten van uitzendbureaus en ‘losse’ docenten.


Een groeiend aantal leraren schrijft zich in als ondernemer en staat als zzp’er voor de klas. Met uurtarieven van 60 euro per uur lijkt dat een lucratieve business. “Maar reken jezelf niet te snel rijk.”

Het lerarentekort is al een hele tijd nijpend. Met de griepgolf die rondgaat wordt dat er alleen maar erger op. De Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) en CNV Schoolleiders noemen de situatie inmiddels ‘onhoudbaar’ en roepen scholen op deze week geen vervanging te regelen bij uitval van docenten om een signaal af te geven.

Uitzendbureaus en detacheerders profiteren intussen van de grote vraag naar (inval)leraren. Ook onderwijzers ontdekken daar kansen in: meer leerkrachten registreren zich als ondernemer.

Toename in basis- en voortgezet onderwijs Kende het basisonderwijs begin 2015 nog slechts 100 mensen die zich bij de Kamer van Koophandel hadden ingeschreven als bijvoorbeeld onderwijzer of invalkracht in het onderwijs, waren dit er begin 2019 al 186.

Lees verder op: RTLZ

Deel artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Volgs ons ook op social media.