Steeds meer financiële problemen door Wet passend onderwijs (Nationale Onderwijs Gids)

03 February 2019 | Nieuws | Financieel

Ieder kind moet de mogelijkheid krijgen om het beste uit zichzelf te kunnen halen. Dat klinkt in theorie heel mooi. Hoe pakt dat uit in de praktijk van het passend onderwijs?


Vanaf 2014 krijgen samenwerkingsverbanden geld van de overheid voor passend onderwijs, evenredig aan het aantal leerlingen. Maar waar de ene regio in het geld zwemt, kampt de andere met grote tekorten. Oorzaak: het aantal zorgleerlingen is níet gelijkelijk verdeeld over Nederland. In Gelderland zijn ze daarom een rechtszaak tegen het ministerie van onderwijs begonnen. Dit melden NRC en Algemeen Dagblad.

Passend onderwijs In 2014 is de Wet passend onderwijs ingevoerd. Deze vorm van onderwijs moet ervoor zorgen dat elk kind het beste uit zichzelf haalt. Regulier en speciaal onderwijs werken hiervoor samen in regionale samenwerkingsverbanden. Het idee is dat leerlingen met bijvoorbeeld leer- of gedragsproblemen met extra hulp en begeleiding op een reguliere school kunnen blijven. En er is speciaal onderwijs voor leerlingen die dit echt nodig hebben.

Lees verder op: Nationale Onderwijs Gids

Deel artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Volgs ons ook op social media.