Speciaal fonds voor zonnepanelen op scholen (NOS)

12 November 2018 | Nieuws | Financieel

Om scholen te verduurzamen, krijgen alle scholen in Nederland zonnepanelen. Er wordt een fonds opgezet, om scholen in staat te stellen om de aanschaf van zonnepanelen te bekostigen. Op deze manier kunnen scholen gelijk profiteren van de voordelen van zonnepanelen.


Nagenoeg alle scholen van Nederland krijgen de komende jaren zonnepanelen. Dat zegt de Stichting Schooldakrevolutie tegen de NOS. Over de financiering is op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met de Rijksoverheid en BNG Bank (voorheen Bank Nederlandse Gemeenten).

Er wordt een fonds opgezet van 100 miljoen euro, waaruit scholen de zonnepanelen kunnen financieren. De Stichting Schooldakrevolutie gaat de scholen helpen met de technische aspecten, de papierwinkel en de financiering.

Op dit moment hebben ongeveer 1000 scholen zonnepanelen op het dak, de 6000 andere scholen nog niet. De bedoeling is dat de scholen zelf niets hoeven te investeren, terwijl ze wel vanaf dag één geld kunnen besparen, vertelt Roebyem Anders van de Stichting Schooldakrevolutie.

Lees verder op: NOS

Deel artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Volgs ons ook op social media.