Snel, sneller, snelst.

21 September 2018 | Blog | Algemeen

We leven in een maatschappij die steeds sneller gaat. Behoeften moeten zo snel mogelijk en het liefst direct vervuld worden. In deze snelle maatschappij zien we dat de werkwijze die men vroeger hanteerde om nieuw personeel te vinden niet meer voldoet.

Ten opzichte van enkele jaren geleden is de vraag naar uitzendkrachten groter geworden. Scholen kunnen op deze manier een grotere en langer durende flexibele schil opbouwen. Aan de andere kant zien we dat er steeds minder beschikbare docenten zijn. Uitzendbureaus schieten als paddenstoelen uit de grond om aan de schaarste van docenten te kunnen verdienen. Het grote nadeel hiervan is dat het beperkte aanbod van beschikbare docenten zo versnipperd raakt over de vele uitzendbureaus. Dit maakt het voor scholen lastiger om een geschikte docent te vinden.

Wanneer bij een school een vacature ontstaat, bijvoorbeeld voor een docent Engels, dan wil een school graag zo snel mogelijk een vervanger. Op dit moment belt iemand van die school vaak verschillende uitzendbureaus met de vraag of er ook beschikbare docenten Engels zijn. Zo niet, dan zetten uitzendbureaus vacatures uit en gaan ze op zoek naar beschikbare docenten. Soms hebben uitzendbureaus, die niet door de school zijn gebeld, wel een beschikbare docent Engels in hun database staan. Dit is een omslachtige manier van werken, die niet past binnen de huidige maatschappij, waarin snel resultaat nodig is én verwacht wordt.

Vanaf morgen is dat anders. Scholen krijgen een compleet overzicht van alle beschikbare docenten. Doordat uitzendbureaus hun beschikbare docenten op DocentenCloud plaatsen, ontstaat er één plaats waar scholen zoeken naar docenten. Zo voorziet DocentenCloud in een behoefte van scholen én genereert DocentenCloud extra leads voor uitzendbureaus.

Werk jij op een school en wil je graag zoeken in een zo groot mogelijk aanbod van beschikbare docenten? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief. Werk jij bij een uitzendbureau en wil je dat jouw docenten te vinden zijn in ons aanbod van beschikbare docenten? Registreer je dan hier voor onze nieuwsbrief.

Nog nieuwsgierig en wil je graag meer informatie? Neem dan contact op via ons contactformulier en we komen graag bij je langs om onze werkwijze toe te lichten.

Deel artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Volg ons ook op social media.