Rekenen gaat weer meetellen bij eindexamen (NOS)

09 November 2018 | Nieuws | Onderwijs

Het vak rekenen is de laatste jaren wel een dingetje. De ene keer zal het wel mee gaan tellen, maar wordt toch besloten van niet. Dan weer telt rekenen gewoon zeker niet mee. En nu zou rekenen weer gaan meetellen. Wat is dat toch met het vak rekenen?


Rekenen gaat in het voortgezet onderwijs weer meetellen voor het behalen van het diploma, maar de landelijke toets verdwijnt. Scholen mogen in de toekomst zelf bepalen hoe zij de rekenkennis van hun leerlingen testen. De rekentoets gaat dus niet vallen onder het centraal examen, maar het schoolexamen.

Het blijft zo dat leerlingen er minimaal een 4 voor moeten halen, stellen de ministers Slob en Van Engelshoven van Onderwijs voor in een brief aan de Tweede Kamer.

Eind 2017 besloot minister Slob de omstreden rekentoets van het Cito niet meer te laten meetellen voor de eindexamens. In het regeerakkoord staat dat de huidige rekentoets verdwijnt en dat er een alternatief moet komen. De ministers van Onderwijs komen nu met een plan, waar de Kamer nog over moet praten

Lees verder op: NOS

Deel artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Volgs ons ook op social media.