Recruitment in het onderwijs

05-11-2018 | Blog, Recruitment
Recruitment in het onderwijs

Binnen het onderwijs zien we een verandering optreden op het vlak van recruitment. Daar waar scholen recruitment eerder vooral uitbesteden aan bureaus, zien we dat scholen hierop terugkomen en zelf een recruitmentafdeling (of werving en selectie) opzetten. Maar doen scholen daar goed aan?

De gedachte achter het uitbesteden van het zoeken naar nieuw personeel, is dat mensen die daar meer ervaring in hebben dan jijzelf, jou ondersteunen bij het vinden van de beste mensen. Echter, door het lerarentekort zijn er niet altijd evenveel docenten beschikbaar. Daarnaast schieten bureaus met docenten als paddenstoelen uit de grond en is het altijd maar de vraag hoeveel ervaring er echt in het bureau schuilt. Tot slot beperk je de vijver waarin je vist, wanneer je één bureau voor je laat zoeken. Mogelijk heeft een ander bureau op dat moment een docent die beter in jouw organisatie past.

Afgelopen week hebben wij met verschillende stichtingen gesproken die aangeven op korte of middellange termijn te gaan werken aan een eigen afdeling werving en selectie. Je kunt goed selecteren wanneer je op de hoogte bent van al het aanbod én van de benodigde skills. Werven op de lange termijn verloopt vaak via vacatures. Via sollicitatiebrieven krijg je een aanbod van docenten die bij jou zouden willen werken. Op de korte termijn wil je graag een overzicht met alle beschikbare docenten. Uit dit overzicht wil jij de docent selecteren die het beste lijkte te passen binnen jouw organisatie.

Een eigen afdeling werving en selectie lijkt vooral het voordeel te hebben op meer grip en controle op de docenten die de organisatie binnen komen. Wil jij graag eens sparren over de mogelijkheden binnen jouw organisatie? Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Deel artikel

Recruitment in het onderwijs

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Volg ons ook op social media.