ABP gaat omhoog, pensioenen worden niet verhoogd "> DocentenCloud - Pensioenpremie <span class="caps">ABP</span> gaat omhoog, pensioenen worden niet verhoogd

Pensioenpremie ABP gaat omhoog, pensioenen worden niet verhoogd (Nationale Onderwijs Gids)

29 November 2018 | Nieuws | Financieel

De een maakt zich nog geen zorgen om zijn pensioen, de ander is er al bijna aan toe en begint zich toch af te vragen hoe de zaken geregeld zijn. Hoe zit dat eigenlijk met jouw pensioen? Heb jij de zaken goed geregeld voor jezelf?


ABP verhoogt de premie voor het ouderdoms- en nabestaandenpensioen in 2019 naar 24,9 procent. Dat is een stijging van 2 procent ten opzichte van dit jaar. De pensioenen worden niet verhoogd. Dit meldt ABP. De premie stijgt vanwege de afspraak in het meerjarenbeleid om de premie vanaf 2017 in stapjes te verhogen. Daarnaast is pensioen duurder geworden door met name de aanhoudend lage rente.

ABP geeft aan dat de pensioenen niet verhoogd kunnen worden omdat de gemiddelde dekkingsgraad niet hoog genoeg is. Op 31 oktober 2018 bedroeg deze 104,6 procent. Om de pensioenen te mogen indexeren moet dit 110 procent zijn. De verwachting is dat dit de komende jaren ook niet gebeurt.

Lees verder op: Nationale Onderwijs Gids

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Volgs ons ook op social media.