DocentenCloud gaat veranderen. Lees hier waarom!

Ouders voor de klas

26-10-2018 | Blog, Algemeen, Recruitment
Ouders voor de klas

Afgelopen week was in het nieuws te lezen dat scholen ouders willen inzetten wanneer de eigen leraren ziek zijn. In onder meer dit artikel is te lezen dat sommige scholen aangeven geen keus te hebben en ouders wel moet inzetten.

Zijn er dan echt geen beschikbare docenten meer? De ervaring leert dat scholen bijvoorbeeld gebruik maken van hun eigen invalpool én contracten heeft met slechts enkele bureaus. De overige bureaus worden niet benaderd en ook invalpools van een andere stichting worden niet benaderd met de vraag naar docenten.

Het kan dus goed voorkomen dat in een regio nog wel beschikbare docenten zijn, terwijl een school zegt geen docenten te kunnen vinden om in te vallen. De school moet dan volgens zichzelf naar mogelijkheden als ouders voor de klas grijpen.

Waarom binden scholen zich aan dergelijke contracten? Waarom kijken zij niet naar andere mogelijkheden? ZZP-docenten bijvoorbeeld, worden vaak als duur bestempeld. Vergeleken met eigen personeel, of personeel dat via een uitzendbureau wordt ingehuurd, valt dat juist erg mee. Een ander voorbeeld is dat invalpools veelal gebonden zijn aan een stichting. Waarom krijgen deze niet nog vaker een regionale functie?

Als het oude niet meer blijkt te werken, wordt het tijd voor iets nieuws. Ook al gaat dat op een andere wijze dan voorheen en schendt dat mogelijk afspraken die met de kennis van vandaag niet werkbaar blijken. Uiteindelijk gaat het om de continuïteit van het onderwijs. Zou jij daar niet elke kans voor aangrijpen?

Deel artikel

Ouders voor de klas

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Volg ons ook op social media.