Newsflash: stukgelopen cao-onderhandelingen, ouderbijdrage en kansenongelijkheid

22-11-2019 | Financieel, Onderwijs, Algemeen
Newsflash: stukgelopen cao-onderhandelingen, ouderbijdrage en kansenongelijkheid

Omdat er wekelijks veel nieuwsartikelen verschijnen, die betrekking hebben op het onderwijs, bieden we ook op dit vlak overzicht. Belangrijke, interessante, bijzondere of gewoon leuke nieuwsartikelen vatten we samen in onze Newsflash.

Cao-onderhandelingen in basisonderwijs afgebroken
De Algemene Onderwijsbond (AOb) verwacht dat er voorlopig geen akkoord komt rondom een CAO in het PO. De werkgevers hadden een loonsverhoging van 3 procent geboden tot 1 juli 2020. De bonden vinden dat niet genoeg: ze willen 5 procent. Lees meer.

Slob: bemiddelaar nodig voor onderwijs-cao
Minister Slob geeft aan dat er een bemiddelaar moet komen om de vastgelopen cao-onderhandelingen in het basisonderwijs vlot te trekken. Minister Stelt dit voor aan vakbonden en werkgeversorganisaties. Lees meer.

Scholen twijfelen over beknotting van de vrijwillige ouderbijdrage
In Amsterdam krijgen basisscholen die om een hoge ouderbijdrage vragen geen subsidie meer, en in Oss wordt het helemaal afgeschaft. Wat vinden scholen zelf van deze maatregelen? Lees meer.

Wie een topdiploma heeft werkt zich bijna dood, de rest scharrelt doelloos rond
De 'bijlesindustrie' in het VO is al jaren een industrie van honderden miljoenen. Laatst meldde onderwijs-minister Slob de Tweede Kamer dat ook het aantal particuliere lagere scholen toeneemt. Lees meer.

Deel artikel

Newsflash: stukgelopen cao-onderhandelingen, ouderbijdrage en kansenongelijkheid

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Volg ons ook op social media.