Newsflash: schooladviezen, werkdrukakkoord en digitalisering

Omdat er wekelijks veel nieuwsartikelen verschijnen, die betrekking hebben op het onderwijs, bieden we ook op dit vlak overzicht. Belangrijke, interessante, bijzondere of gewoon leuke nieuwsartikelen vatten we samen in onze Newsflash.

Duizenden ouders beklagen zich over schooladvies, leraren krijgen cadeaus aangeboden Ouders klagen steen en been over het schooladvies. Ze willen een hoger advies dan past bij hun kind. Is dat wel zo verstandig? Lees meer.

Een derde van scholieren na drie jaar op ander niveau dan schooladvies NOS heeft een analyse uitgevoerd naar niveauwisselingen van scholeren. Daaruit blijkt onder andere dat een derde van de scholieren, na drie jaar op een ander niveau zit dan het gegeven schooladvies. Lees meer.

Lerarentekort overschaduwt succes van werkdrukakkoord basisonderwijs Het afgesloten werkdrukakkoord is wel degelijk een succes. Het komt alleen niet uit de verf, doordat er tekorten zijn. Hierdoor kan het werkdrukakkoord niet worden toegepast zoals eigenlijk zou moeten. Lees meer.

Het onderwijs digitaliseert, maar einde van het fysieke boek is nog niet in zicht Geen grote boekentas meer, geen stress aan het begin van het schooljaar omdat je je boeken nog moet ‘kaften’. Het onderwijs digitaliseert meer en meer. Is het einde van fysieke boeken al in zicht? Lees meer.

Deel artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Volg ons ook op social media.