Newsflash: nieuwe cao, nieuwe regels, zwangerschapsverlof en lerarentekort

Newsflash: nieuwe cao, nieuwe regels, zwangerschapsverlof en lerarentekort

Omdat er wekelijks veel nieuwsartikelen verschijnen, die betrekking hebben op het onderwijs, bieden we ook op dit vlak overzicht. Belangrijke, interessante, bijzondere of gewoon leuke nieuwsartikelen vatten we samen in onze Newsflash.

Schoolbesturen stemmen massaal in met cao-akkoord primair onderwijs
Leden van de PO-Raad zijn positief over het onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe CAO in het primair onderwijs. Betrokken partijen zullen vrijdag 10 januari 2020 het definitieve akkoord voor de CAO PO 2019-2020 tekenen. Lees meer.

Nieuw jaar, nieuwe kansen?
Met de start van 2020 doen zich enkele veranderingen voor in regels die wettelijk zijn vastgelegd. Zo is bijvoorbeeld de WAB in werking getreden. Hier tref je een overzicht aan van allerlei nieuwe regels en ontwikkelingen. Lees meer.

CAO VO: zwangerschapsverlof tijdens vakantie compenseren?
Een vraag die vaker terugkomt: Hoe kun je zwangerschapsverlof tijdens vakanties compenseren? In Utrecht heeft de kantonrechter hier een uitspraak over gedaan. Lees meer.

Oplopend lerarentekort vraagt om structurele maatregelen
Ondanks alle tot nu toe genomen maatregelen, lijkt het lerarentekort de komende jaren nog verder op te lopen. Zal het herzien van het bevoegdhedenstelsel een uitkomst kunnen bieden? Lees meer.

Deel artikel

Newsflash: nieuwe cao, nieuwe regels, zwangerschapsverlof en lerarentekort

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Volg ons ook op social media.