DocentenCloud gaat veranderen. Lees hier waarom!

Newsflash: nieuwe cao, dalende leesniveau en privacy op school

13-12-2019 | Algemeen, Financieel
Newsflash: nieuwe cao, dalende leesniveau en privacy op school

Omdat er wekelijks veel nieuwsartikelen verschijnen, die betrekking hebben op het onderwijs, bieden we ook op dit vlak overzicht. Belangrijke, interessante, bijzondere of gewoon leuke nieuwsartikelen vatten we samen in onze Newsflash.

‘Als ik zeg dat ik zomaar experimenteren met kinderen crimineel vind, zet je dat zeker als kop boven je artikel?’
Emeritus hoogleraar Paul Kirschner strijdt tegen onderwijsmythes en hyperige goeroes in de school. Vrijdag geeft hij zijn afscheidsrede van de Open Universiteit. “Ik heb het idee dat er steeds meer mensen zijn die niet ontvankelijk zijn voor hypes.” Lees meer.

Het dalende leesniveau is een symptoom van de onderwijscrisis
Arie Slob leest zijn kleinkinderen graag voor. Dat zouden ouders en grootouders meer moeten doen, zei de onderwijsminister vorige week in reactie op het nieuwste Pisa-rapport. Uit de internationale onderwijsvergelijking blijkt dat een kwart van de Nederlandse scholieren afkoerst op laaggeletterdheid. Voor het eerst scoren we onder het EU-gemiddelde op leesvaardigheid. Lees meer.

__Cao-akkoord in basisonderwijs; 4,5 procent loon erbij, maar acties gaan door __
Na een jaar steggelen is er een cao-akkoord in het basisonderwijs. Onder leiding van bemiddelaar Mariëtte Hamer zijn de vakbonden en de werkgevers het eens geworden over een loonsverhoging van 4,5 procent voor al het onderwijspersoneel. Lees meer.

'Steeds meer camera's op scholen'
Op steeds meer scholen hangen beveiligingscamera's in bijvoorbeeld de kantine, bij de kapstokken of op het schoolplein. Dat blijkt uit een rondgang van het NOS Jeugdjournaal langs langs twintig basis- en middelbare scholen en betrokken instanties. Lees meer.

Deel artikel

Newsflash: nieuwe cao, dalende leesniveau en privacy op school

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Volg ons ook op social media.