Newsflash, met kansenongelijkheid, Liesbeth Verheggen, minder lesuren en kansenongelijkheid

15-11-2019 | Financieel, Onderwijs, Algemeen
Newsflash, met kansenongelijkheid, Liesbeth Verheggen, minder lesuren en kansenongelijkheid

Omdat er wekelijks veel nieuwsartikelen verschijnen, die betrekking hebben op het onderwijs, bieden we ook op dit vlak overzicht. Belangrijke, interessante, bijzondere of gewoon leuke nieuwsartikelen vatten we samen in onze Newsflash.

Amsterdam trekt subsidie in voor scholen met hoge ouderbijdrage
Volgens onderwijswethouder Moorman leidt een hoge bijdrage tot kansenongelijkheid. Niet elke ouder kan een hoge ouderbijdrage betalen. Daarom verstrekt Amsterdam komend schooljaar geen subsidie meer aan Amsterdamse basisscholen die een ouderbijdrage van meer dan 225 euro vragen. Lees meer.

Afgetreden AOb-voorzitter: Ik had mijn rug rechter moeten houden
AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen haalde zich de woede van veel leraren op de hals door de onderwijsstaking van vorige week af te blazen. Ze trok haar conclusies, trad af en doet nu in Trouw haar verhaal. ‘Dit doet verschrikkelijk veel pijn.’ Lees meer.

Kamer wil mogelijk minder lesuren in primair onderwijs
De Tweede Kamer wil weten of het aantal lesuren voor leerlingen in het primair onderwijs omlaag kan. Ze stemde dinsdag in met een motie van CDA en VVD die de Onderwijsraad opdracht geeft dit te onderzoeken. Lees meer.

‘Verkleinen van ongelijkheid in onderwijs gaat ten koste van elites’
De ‘brede brugklas’ is een toverterm geworden in onderwijsdiscussies. Sinds de Inspectie van het Onderwijs in 2016 op groeiende kansenongelijkheid wees, is-ie overal: in verkiezingsprogramma’s (van PvdA, D66, GroenLinks en het CDA), in het regeerakkoord en in het beleid van de gemeente Amsterdam, waar sinds dit jaar een ‘brede-brugklas-bonus’ is. Lees meer.

Deel artikel

Newsflash, met kansenongelijkheid, Liesbeth Verheggen, minder lesuren en kansenongelijkheid

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Volg ons ook op social media.