DocentenCloud gaat veranderen. Lees hier waarom!

Newsflash met aankondiging staking, onzindelijkheid en gesloten scholen

29-11-2019 | Lerarentekort, Algemeen
Newsflash met aankondiging staking, onzindelijkheid en gesloten scholen

Omdat er wekelijks veel nieuwsartikelen verschijnen, die betrekking hebben op het onderwijs, bieden we ook op dit vlak overzicht. Belangrijke, interessante, bijzondere of gewoon leuke nieuwsartikelen vatten we samen in onze Newsflash.

Leraren: half uur per week bezig met onzindelijke kinderen
Veel scholen hebben te kampen het het probleem van onzindelijkheid. Bijna 80% van de leerkrachten in groep een en twee worden in hun werk belemmerd door leerlingen die niet zindelijk zijn. Lees meer.

Zestien Amsterdamse basisscholen week dicht uit protest tegen lerarentekort
Zestien basisscholen in Amsterdam blijven in de week van 9 december vijf dagen achtereen dicht. De scholen voeren actie vanwege het lerarentekort. Ze zeggen dat ze de tijd nodig hebben om te onderzoeken hoe ze het tekort kunnen oplossen. Lees meer.

Ouders hebben begrip voor sluiting basisscholen Nieuw-West
Ouders van leerlingen van de zestien basisscholen in Nieuw-West die een week hun deuren sluiten, hebben begrip voor de situatie. ‘Ik sta volkomen achter de leraren.’ Lees meer.

Grootste lerarenbond roept op tot tweedaagse staking in januari
nderwijsvakbond AOb roept haar leden op om op donderdag 30 en vrijdag 31 januari het werk neer te leggen. De oproep geldt voor zowel het primair als voortgezet onderwijs en volgt op de eendaagse onderwijsstaking begin deze maand. Lees meer.

Deel artikel

Newsflash met aankondiging staking, onzindelijkheid en gesloten scholen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Volg ons ook op social media.