Newsflash: keuzestress, gestolen examens, lerarentekort en startkwalificaties

28-04-2019 | Lerarentekort, Algemeen
Newsflash: keuzestress, gestolen examens, lerarentekort en startkwalificaties

Omdat er wekelijks veel nieuwsartikelen verschijnen, die betrekking hebben op het onderwijs, starten we ook op dit vlak met het geven van overzicht. Belangrijke, interessante, bijzondere of gewoon leuke nieuwsartikelen vatten we samen in onze Newsflash.

Aspirant-studenten, neem deze les van mij aan: wat je kiest is minder belangrijk dan dát je kiest.
Keuzestress, wie kent het niet?! We willen het allemaal zo graag goed doen. Maar niemand kan in de toekomst kijken. Niemand weet wat echt goed is. Kies dan ook iets dat je aanspreekt en maak daar iets moois van. Lees meer.

Documenten vmbo-examen gestolen uit auto van docent
Opgaven en correctievoorschriften van een CSPE zorg en welzijn zijn gestolen. Hierdoor ontstaat extra organisatiedruk voor scholen die deze versie zouden afnemen. Zij moeten zich voorbereiden op de afname van een andere versie. Lees meer.

De januskop van de onderwijsarbeidsmarkt
Aanpakken lerarentekort door regionale concurrentie te parkeren en samen te werken. Inzicht verkrijg je middels deze SWOT-analyse. Lees meer.

Oproep: maak (meer) gebruik van onze Entree!
Een heldere oproep vanuit de MBO Raad aan de overheid en andere samenwerkingspartners: benut deze opleiding om iedereen die nu nog aan de kant staat en geen startkwalificatie heeft verder te helpen. Lees meer.

Deel artikel

Newsflash: keuzestress, gestolen examens, lerarentekort en startkwalificaties

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Volg ons ook op social media.