Newsflash: ethisch leiderschap, milleniums voor de klas en meer

Newsflash: ethisch leiderschap, milleniums voor de klas en meer

Omdat er wekelijks veel nieuwsartikelen verschijnen, die betrekking hebben op het onderwijs, bieden we ook op dit vlak overzicht. Belangrijke, interessante, bijzondere of gewoon leuke nieuwsartikelen vatten we samen in onze Newsflash.

Schoolbesturen werken aan plan om loonverschillen uitzendkracht en leerkracht tegen te gaan
Uitzendkrachten voor de klas, het blijft een heikel punt in onderwijsland. Zeker omdat deze uitzendkrachten niet zelden meer verdienen dan vaste leerkrachten. Schoolbesturen werken nu aan een plan om die loonverschillen tegen te gaan. Lees meer.

Noodscenario door lerarentekort: pas met 5 jaar naar basisschool
Basisscholen in de vijf grote steden houden rekening met een scenario dat 4-jarigen niet meer naar school kunnen. De kleuters moeten dan langer in de kinderopvang blijven, omdat er geen leraren zijn. Onwenselijk, maar de leerplicht geldt pas vanaf 5 jaar. Lees meer.

Waarom millennials in Nederland niet voor de klas willen (maar in Singapore wel)
We kunnen niet om half negen beginnen, want we moeten ’s ochtends naar yoga. We willen cappuccino van versgemalen fairtrade-bonen met havermelk. We willen te snel resultaat, hebben onrealistische verwachtingen en zijn een tikje narcistisch. We zijn, zoals dat heet, hard to manage. Lees meer.

‘De hele publieke sector heeft grote behoefte aan ethisch leiderschap’
Een jaar na haar vertrek bij het Openbaar Ministerie ziet Kitty Nooy scherper de cultuur die niet-integer handelen toeliet. Ook elders bij overheid en samenleving. ‘Er is een grote behoefte aan ethisch leiderschap in de hele publieke sector.’ Lees meer.

Deel artikel

Newsflash: ethisch leiderschap, milleniums voor de klas en meer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Volg ons ook op social media.