Newsflash: dagje meekijken, pabodiscounter, extra miljoenen en opleidingen in de IT

Newsflash: dagje meekijken, pabodiscounter, extra miljoenen en opleidingen in de IT

Omdat er wekelijks veel nieuwsartikelen verschijnen, die betrekking hebben op het onderwijs, bieden we ook op dit vlak overzicht. Belangrijke, interessante, bijzondere of gewoon leuke nieuwsartikelen vatten we samen in onze Newsflash.

Overstappen naar het onderwijs? Een dagje meekijken in de klas helpt bij het kiezen
Het docentschap is meer dan enkel administratief werk uitvoeren. Het gaat om mensen. Je staat voor een groep, hebt te maken met allerlei emoties, invloeden terwijl je ondertussen aan je eigen doelen probeert te werken. Om kennis te maken met het docentschap, is een dag meelopen een goed idee. Lees meer.

Korting op collegegeld voor leraar die overstapt naar basisschool
Heb jij een bevoegdheid voor een vak in het VO, maar kom je niet aan een baan omdat er teveel mensen met een bevoegdheid voor dat vak zijn? Dan kun je een stap naar het basisonderwijs overwegen. Lees meer.

Slob wil 100 miljoen extra voor basisonderwijs grote steden
Verschillende grote steden hebben al plannen klaarliggen om het lerarentekort te lijf te gaan. Minister Slob wil extra geld voor deze steden regelen, zodat zij hun plannen kunnen uitvoeren. Lees meer.

In drie maanden van WW naar IT: op deze school kan dat
Ook buiten de IT-bubbel zit veel potentieel. Je moet het alleen weten aan te boren. Hier worden opleidingen aangeboden met baangarantie. In slechts drie maanden tijd! Lees meer.

Deel artikel

Newsflash: dagje meekijken, pabodiscounter, extra miljoenen en opleidingen in de IT

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Volg ons ook op social media.