Newsflash: curriculum, studieschuld, kansenongelijkheid en bezinning

10-05-2019 | Onderwijs, Financieel
Newsflash: curriculum, studieschuld, kansenongelijkheid en bezinning

Omdat er wekelijks veel nieuwsartikelen verschijnen, die betrekking hebben op het onderwijs, bieden we ook op dit vlak overzicht. Belangrijke, interessante, bijzondere of gewoon leuke nieuwsartikelen vatten we samen in onze Newsflash.

Het lesprogramma moet op de schop: statistiek al vanaf de basisschool, meer aandacht voor leesplezier

Dinsdag werden de voorstellen van Curriculum.nu openbaar gemaakt. Tot 11 augustus kunnen onder meer leraren, schoolleiders, ouders en wetenschappers reageren op de voorstellen van Curriculum.nu.Lees meer.

Nog steeds een op vijf oud-studenten met studieschuld wanbetaler

Heb jij een studieschuld? En los jij die netjes op de gestelde termijnen af? Of behoor jij tot de 20% die als wanbetaler worden bestempeld?
Lees meer.

Basisscholieren in arme wijken massaal op achterstand

Onderwijzend personeel en schooldirecteuren in achterstandswijken vinden dat kinderen geen gelijke kansen hebben. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau MWM2. Deze kinderen krijgen vaker te maken met een complexe thuissituatie. Lees meer.

‘Scholen moeten duidelijker nee zeggen’

We moeten in het onderwijs steeds weer de vraag stellen waartoe we op aarde zijn. Bieden we nog de goede dingen aan op school? Spelen we in op nieuwe ontwikkelingen in de samenleving? Hoe speelt jouw school in op de samenleving? Lees meer.

Deel artikel

Newsflash: curriculum, studieschuld, kansenongelijkheid en bezinning

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Volg ons ook op social media.