Newsflash: Bekostiging, Banenimpuls, Examenstunten en Eindtoetsen

Omdat er wekelijks veel nieuwsartikelen verschijnen, die betrekking hebben op het onderwijs, starten we ook op dit vlak met het geven van overzicht. Belangrijke, interessante, bijzondere of gewoon leuke nieuwsartikelen vatten we samen in onze Newsflash. Vandaag trappen we af met onze eerste Newsflash.

Tien vragen over het vereenvoudigen van de bekostiging In dit artikel van de PO-Raad, worden tien vragen van de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van de Tweede Kamer uitgelicht. De vragen zijn gesteld aan minister Slob. Lees verder.

Krachtige impuls banen voor mensen met een arbeidsbeperking De PO-raad en de VO-raad werken samen aan het project Baanbrekers. Middels dit project kunnen schoolbesturen worden geholpen bij het creëren van nieuwe banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Lees verder.

Amstelveense school dicht uit vrees voor rellen examenstunt Afgelopen week vonden op veel scholen examenstunten plaats. De scholen die komende week nog open zijn, kunnen hun spreekwoordelijke borst maar vast nat maken. In Amstelveen durfden ze de stunt niet aan en sloten ze de school bij voorbaat. Lees verder.

De eindtoets is gestart: test zelf je kennis met deze mini-cito Waar vroeger kinderen massaal aan de Cito zaten, heeft deze eindtoets momenteel een marktaandeel van minder dan 50%. Ben jij benieuwd hoe jij nu zou scoren op de Cito? Ontdek het in deze minivariant. Lees verder.

Deel artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Volg ons ook op social media.