Dag van de leraar, the day after…

08 October 2018 | Blog | Algemeen

5 oktober, was het de dag van de leraar. Een dag waarop waardering wordt uitgesproken en getoond voor al die geweldige docenten die iedere dag maar weer klaarstaan om het beste uit jouw kind naar boven te halen. Maar hoe zit dat met die waardering tijdens de rest van het schooljaar?

Als docent zet je je iedere dag weer in om je leerlingen dat zetje in de rug te geven wat ze op dat moment nodig hebben om zich verder te kunnen ontwikkelen, dat ze grenzen verleggen doordat ze op zichzelf durven vertrouwen. Dat zien onwijs veel ouders en collega’s. Maar er is ook een groep mensen die vindt dat jij tekort schiet, wanneer een kind niet presteert zoals verwacht. De ene docent staat daarboven, de andere trekt zich dit heel erg aan. Soms zo erg, dat het even onmogelijk is om te werken.

Dat stukje wordt op de dag van de leraar even vergeten, maar is wel de praktijk. Docenten die het onderwijs verlaten vanwege de grote prestatiedruk, of bezwijken onder de onterechte verwijten die hen gemaakt worden. Met daarbovenop nog eens het schuldgevoel dat de continuïteit van het onderwijs in gevaar komt omdat je de komende tijd niet kunt werken.

Scholen zitten met hun handen in het haar om de omgevallen docent te vervangen en kunnen soms juist niet die beschikbare docent vinden, die zo broodnodig is. Steeds vaker zien we dat scholen docenten preventief een dag of twee rust gunnen, om even bij te tanken, te herstellen, om omvallen te voorkomen. Maar waar vind je de vervanger, voor je eigen docent, om je eigen docent even lucht te geven?

Door de wildgroei aan uitzendbureaus, bemiddelingsbureaus, en tal van andere bureaus, raakt het aanbod van docenten versnipperd. Scholen bellen zich soms suf op zoek naar een beschikbare docent. Op DocentenCloud vatten we het aanbod van beschikbare (zzp-)docenten van verschillende bureaus op één platform samen. Levert je zoekopdracht geen beschikbare docent op? Dan gaat je zoekopdracht uit naar verschillende bureaus die hun best gaan doen om voor jou een docent te zoeken.

Is dit de oplossing voor het onderliggende, maatschappelijke probleem? Nee, dat is het niet. Wel maken we het probleem op deze manier een stuk dragelijker en minder tijdrovend voor scholen. Wil je graag meer informatie over ons platform en ben je nieuwsgierig naar de manier waarmee we jou daarmee van dienst kunnen zijn? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Wij wensen je nog een fijne dag toe. Hopelijk werk jij op een school waar de ouders je vaker een compliment geven, dan alleen op de dag van de leraar. Als docent verdien je meer. Misschien wordt het vak dan ook weer wat aantrekkelijker!?

Deel artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Volgs ons ook op social media.