DocentenCloud gaat veranderen. Lees hier waarom!

Dag van de leraar, the day after…

11-10-2019 | Blog, Algemeen
Dag van de leraar, the day after…

5 oktober, was het de dag van de leraar. Een dag waarop waardering wordt uitgesproken en getoond voor al die geweldige leraren die iedere dag maar weer klaarstaan om het beste uit jouw kind naar boven te halen. Maar hoe zit dat met die waardering tijdens de rest van het schooljaar?

Als leraar zet je je iedere dag weer in om je leerlingen dat zetje in de rug te geven wat ze op dat moment nodig hebben om zich verder te kunnen ontwikkelen, zpdat ze grenzen verleggen doordat ze op zichzelf durven vertrouwen. Dat zien onwijs veel ouders en collega’s. Maar er is ook een groep mensen die vindt dat jij tekort schiet, wanneer een kind niet presteert zoals verwacht. De ene leraar staat daarboven, de andere trekt zich dit heel erg aan. Soms zo erg, dat het even onmogelijk is om te werken.

Dat stukje wordt op de dag van de leraar even vergeten, maar is wel de praktijk. Leraren die het onderwijs verlaten vanwege de grote prestatiedruk, of bezwijken onder de onterechte verwijten die hen gemaakt worden. Met daarbovenop nog eens het schuldgevoel dat de continuïteit van het onderwijs in gevaar komt omdat je de komende tijd niet kunt werken.

Scholen zitten met hun handen in het haar om de omgevallen leraar te vervangen en kunnen soms juist niet die beschikbare leraar vinden. Steeds vaker zien we dat scholen leraar preventief een dag of twee rust gunnen, om even bij te tanken, te herstellen. Om omvallen te voorkomen. Maar waar vind je de vervanger om je eigen leraar even lucht te geven?

Op DocentenCloud vatten we aanbod van beschikbare leraren samen. Voor zowel het PO, VO als MBO. Van leraren die in loondienst willen werken en zzp'ers. Levert je zoekopdracht geen beschikbare leraar op? Dan kun je altijd nog een vacature uitzetten.

Is dit de oplossing voor het lerarentekort? Nee, dat is het niet. Wel maken we het tekort op deze manier meer inzichtelijk én voorkomen we onnodige uitval. Wil je graag meer informatie over ons platform en ben je nieuwsgierig naar de manier waarmee we jou daarmee van dienst kunnen zijn? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Wij wensen je nog een fijne dag toe. Hopelijk werk jij op een school waar de ouders je vaker een compliment geven, dan alleen op de dag van de leraar. Als leraar verdien je meer. Misschien wordt het vak dan ook weer wat aantrekkelijker!?

Deel artikel

Dag van de leraar, the day after…

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Volg ons ook op social media.