Bankiers en verzekeringsmensen voor de klas om lerarentekort te verhelpen (NOS)

11 February 2019 | Nieuws | Lerarentekort

In de financiële sector verdwijnen banen, terwijl er in het onderwijs banen voor het oprapen lijken te liggen. Maar weinig mensen uit de financiële sector stappen over naar het onderwijs. Als belangrijkste reden worden de hoogte van het salaris én het tijdbestek waarin een bevoegdheid behaald kan worden genoemd.


In het onderwijs is er een schreeuwend tekort aan leraren. In de financiële sector verdwijnen steeds meer banen. Maar er vinden maar weinig bankiers en verzekeringsmensen een nieuwe baan in het onderwijs. De bank- en verzekeringssector sluit daarom een convenant met minister Arie Slob van Onderwijs, samen met lerarenopleidingen en werkgevers in het basis- en voortgezet onderwijs. “Aan de slag voor de klas” heet het.

Het convenant wil belemmeringen voor een overstap naar het onderwijs wegnemen. Opleiding en omscholing kan beter afgestemd worden, zodat het afstuderen sneller gaat. Daarnaast komt er meer oriëntatie en begeleiding. Ook moet er beter beter inzicht komen in de financiële gevolgen van een overstap van de bank naar de klas.

Lees verder op: NOS

Deel artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen. Volgs ons ook op social media.